Zorg voor juiste voeding van uw kat

Wij houden van onze katten, ongeacht of ze nu klein of groot, ras, of zijn slechts dachowcami. We willen dat ze gelukkig en vooral gezond zijn, maar of we ons af of we geven hen de juiste voedsel dat hen zal voorzien van alle noodzakelijke voedingsstoffen? Op de markt zijn er veel verschillende fabrikanten kattenvoer. Ze bieden speciale voeding voor kleine kittens, volwassen katten en kattenshow, na sterilisatie, alsmede relevante in termen van de activiteit van de dieren: heb je tijd besteden in het appartement, of het grootste deel van hun tijd buiten het huis.

Ongeacht diervoeders dient de belangrijkste componenten waaraan vitaminen, mineralen, vetten, eiwitten en koolhydraten en andere eventuele bestanddelen bevatten hebben. Vitamines zijn nodig om onze kat genoten van een goede visie, sterke botten, efficiënte stofwisseling. Zo. Vitaminen A, D, E, K verbetert gezichtsvermogen en gehoor, evenals het uiterlijk van de huid, gezonde botten, tanden en spieren en het vermogen om te prolifereren en zijn verantwoordelijk voor normale bloedstolling. Vitamine B en vitamine C zorgt voor een goede eetlust en verbetert de stofwisseling.

Mineralen op hun beurt noodzakelijk voor gezonde tanden en botten, alsook voor een efficiënte stofwisseling. Katten die bijzondere mineralen zoals calcium, fosfor, kalium, chloride, natrium en magnesium en ijzer, koper, mangaan, zink en selenium. Onverzadigde vetzuren helpen gezonde huid en haar te behouden, ze zijn ook verantwoordelijk voor het goed functioneren van het reproductieve systeem. Ze zijn ook de belangrijkste bron van energie, maar verbeteren ook de opname van vitaminen die oplossen in vet. Hun belangrijkste bronnen zijn dierlijke vetten, plantaardige olie, vlees en gevogelte afval. Koolhydraten en vezels, terwijl het helpen van uw kat te behouden energie en zijn gunstig voor de spijsvertering. In een diervoeder goede bron van koolhydraten en vezels zijn granen zoals rijst, maïs of tarwe.

Een zeer belangrijke component van kattenvoer zijn eiwitten die nodig zijn voor een gezonde groei kat zijn, omdat eiwitten zijn de bouwstenen van alle weefsels, bijv. Haar, huid, nagels, en spier. Goede eiwitbronnen zijn vlees, eieren, vis, tarwe, zuivel en gist. Belangrijke voedingsbestanddelen ook vezels, glucosamine, L-carnitine, die het proces van omzetting van vet in energie ondersteunt, luteïne beschermt de ogen en huid, fructo-oligosachariden (FOS) als een energiebron voor bacteriën in de darmen, mannan-oligosachariden (MOS) - versterken van het immuunsysteem, evenals taurine beschermt het hart van de kat, en andere aandoeningen verbonden.

Afhankelijk van de behoefte kattenvoer verschilt percentage vetten, eiwitten en andere belangrijke componenten. En dus: jonge kittens moeten calorierijke voedsel met een hoog eiwitgehalte min verbruikt. 30-40% vetzuur DHA. Oudere katten na 7 jaar moet consumeren een lager vetgehalte dan de voeding voor volwassen katten, die L-carnitine, glucose en chondroïtinesulfaat, die de gewrichten versterkt bevatten voeden. Gecastreerde katten hebben de neiging om overgewicht en nierstenen zijn, dus ze moeten eten met beperkte inhoud en magnesium vet en fosfor. Een soortgelijke voedsel moet onze huisdieren met overgewicht eten, maar ook moet L-carnitine versnelt vetverbranding bevatten. Kattenvoer buiten moet ook anders dan de dieren die het grootste deel van hun tijd buiten te zijn. Dergelijke diervoeders moeten ingrediënten om de spijsvertering, lager vetgehalte, magnesium en fosfor helpen bevatten. Het maakt niet uit welke speciale behoeften hebben ze onze kat en wat is de leeftijd, moet de keuze van voedsel te bespreken met uw dierenarts, omdat hij als specialist laten ons zien wat karma de meest optimaal is voor de gezondheid van uw huisdier zal zijn, en vooral, wat het doet geen pijn en zal maken Het zal een gelukkig en gezond huisdier.