Wat en hoe moet een oudere hond eten?

De vraag naar gezonde hondenvoer betekende dat deze dieren langer dan ooit leven. Volgens een studie uitgevoerd in opdracht van de levensverwachting Royal Canin hond steeg met drie jaar en in de laatste 15 jaar. De verdienste beter uitgebalanceerd voer waarin voedingsstoffen worden aangepast aan de leeftijd en de behoefte van de hond.

Wat er op in een menu van senior hond?

Bij honden met de leeftijd verslechtert metabolisme en dus energieverbruik ligt lager. Je kunt niet vergeten dat de oudere hond is niet zo druk en meer slaapt, en ook dit vertaalt zich in een lager energieverbruik. Deze levensstijl leidt vaak tot gewichtstoename, vooral als je geen dieet, dat niet calorieën hoeft te beperken tot 80% van degenen die een volwassen hond moet consumeren en in volle kracht te veranderen. Oudere hond heeft geen dergelijk gevoel van geur en smaak, net als in zijn jeugd, dus je moet waakzaam blijven en een oogje houden op het gewicht van czteronoga die constant gebleven.

Problemen van huisdieren verwarrend vergelijkbaar met de mens

De nieren bij honden of erger begint te werken met de leeftijd. Als we niet tot stand brengen van de nodige veranderingen in de voeding, kunnen ze hun falen even. Allereerst moet je fosfor te beperken in het dieet, en zorgen voor het, dat er in de omega-3 vetzuren waren. Bij oudere honden darmen werken ook een beetje anders, of langzamer, zodat het proces van de spijsvertering is verlengd.

Om deze reden, in plaats van twee maaltijden per dag, moet je de hond drie of zelfs vier te geven, en bij voorkeur kopen van de juiste voeding voor senioren. De hond latere leeftijd vereist meer aminozuren en eiwitten. Dus een van de inherente componenten van het voedsel moet gevogelte en vis. Honden, net als mensen, ouderen beginnen te lijden aan artrose. Het is gemakkelijk kunnen echter voorkomen dat dergelijke aandoeningen als het menu huisdier glucosamine en chondroïtine sulfaat. De hond moet ook maaltijden op een vast tijdstip elke dag. Ingeblikt niet te koud zijn. De beste temperatuur is de omgevingstemperatuur, dus het is de moeite waard een beetje warm voor het serveren.