Wandeling Gids nr. 2 – Wandeling accessoires

In het eerste deel schreef ik waarom moet u nadenken over de invoering van uw hond aan de leiband. In deze post zal ongeveer bretels, riemen en andere accessoires - te kiezen en alles wat nodig is voor een wandeling. In het derde deel van het plan te schrijven over de kat wennen aan het harnas en hoe het eruit moet zien wandelingen, aan de kat plezierig.

 

Leiband

 Dit is ongetwijfeld de meest fundamentele en noodzakelijke ding, als we willen huisdier af te leiden. Riemen zijn onderverdeeld in eenvoudig en automatisch.
Lijnen worden gewoonlijk gebruikt. Meestal, maar ze zijn te kort voor het aan de kat volledig kan genieten van een wandeling. De optimale lengte van de lijn is ong. 3m. Het kan gemakkelijk in hun handen houden, en de kat heeft veel vrijheid. De meeste, maar in de winkels vindt u riemen te vinden met een lengte van 1 -1,5m of langer, maar przepinane - dat wil zeggen, met onnodige cirkels en de extra karabijnhaak.


En als we willen dat ons huisdier had zelfs meer vrijheid en kon profiteren van een langere riem? Dan zijn er twee oplossingen: automatische leiband of lange link.
De kabel is dun en lange riem (van 5 tot meer dan 20 meter; Cat is voldoende 5-10m), zoals de naam al doet vermoeden, meestal gemaakt van banden. De implementatie en het gebruik van dergelijke links zal binnenkort schrijven een aparte notitie.
Top kiezen voor een intrekbaar lijn wanneer de kat leert regelmatig te lopen.

 

De meest populaire bedrijf Flexi riemen. Flexi leibanden zijn inderdaad duurder dan andere intrekbare leibanden, echter, zijn van zeer goede kwaliteit - robuust mechanisme voor steken met de juiste afmetingen vrijwel geen mogelijkheid van het breken van een huisdier aangelijnd (die frequent met namaakgoederen voor 3 Euro).
Automatische lanyards zijn verkrijgbaar met touw of tape. Ik geef de voorkeur kabel, is het handiger om te gebruiken, en de lijn is minder. Ik denk dat er veel verschil in sterkte van de banden en kabels, zoals gebruikt bij de productie Flexi links zijn zeer robuust en kunnen "uitbarstingen" hond van de bovenste maximumgewicht voor de riem te weerstaan. Er is geen zorgen te maken dat de lijn breekt kitten voor vogels. (Hoewel het best niet toegestaan ​​om de lijn te trekken en af ​​te trekken.)
Wanneer we besluiten om - draad of tape blijft lang. 3m riem kan een eenvoudige, zie ik niet het punt van het kopen van de auto van deze lengte. Langer 5, 7 en 8 meter. Natuurlijk, hoe langer, hoe meer comfort voor de kat, maar dit gaat om een ​​hogere prijs.

 

Gordels

Gordels zijn een andere belangrijke voorwaarde voor het lopen van de kat. En waarom niet de kraag? Omdat (vooral in het begin van de cursus) kat kan moeilijk zijn om de lijn te rukken of te worstelen, en dat aan de riem aan de halsband dichtgeknoopt kan tot beschadiging van de wervelkolom! Het tuig moet gelijkmatig te verdelen de kracht schokken op zijn borst.

 

Er zijn verschillende sorten gordels:

  • Typische bretels "cat" bestaat uit twee velg (nek en achter haar poten) en hen te verbinden met strippen. De meest gebruikte bij katten. Ze zijn beter dan een kraag, maar de delicate katachtige wervelkolom niet beschermen. Sterker eikel (bv. Als de kat springt uit iets en uiteindelijk aangelijnd) huisdier voelen op de hals.
     

  • Het harnas bevestigd aan de top -Het tweede Populariteit soort kat harnas. Veel beter dan de vorige kracht breken wanneer getrokken lijn, maar ze hebben een groot nadeel. Zelfs met goed afgestemd kat kan gemakkelijk en snel loslaten.
     

  • Harnas-type guard - vergelijkbaar met de kat te benutten, maar ze hebben een lagere strip aansluiten van de rand op de hals met deze voor de poten. Daardoor wordt de kracht heel anders verdeeld, omdat op de borst. Deze beugels zijn niet aanraken van de nek, waardoor het veilig kan worden gebruikt, zelfs in katten die sleepboot en trek (bv. Op bezoeken aan veto). U kunt converteren van een kat braces Guards, is het belangrijk gewoon riem om zijn nek was lang genoeg. Nodig zullen zijn voor de verwerking van metaal cirkel en een aantal singels op de onderste balk (u kunt de lijn, meestal toegevoegd aan een kat harnas te gebruiken - en dat is niet erg handig, want denim).
     

  • Norwegian gordels - bretels van dit type zijn zeer comfortabel. Alleen niet vergeten dat de voorste bar was lang genoeg, anders zal het bretels oksels kat wrijven. Met een goed passend tuig van Noorwegen heel moeilijk om los te breken. Dergelijke braces moeilijk om te kopen bij een dierenwinkel, de gemakkelijkste manier om te bestellen of te naaien jezelf. Soms zijn deze online winkels, maar meestal de voorste band is te kort (voor mijn katten poten circuit voor ong. 32-34cm optimale lengte van de voorste band is 31cm).

 

Adreshanger

 Het is niet noodzakelijk, maar het is de moeite waard om het opzetten van het huisdier. Adresówka is een klein, plastic of metalen hanger waarop is gegraveerd het telefoonnummer van de eigenaar en de naam van het huisdier, tijd, adres of andere gegevens. Als je een kat hebt verloren (of wanneer hij gaat naar het asiel), kan de vinder makkelijk contact met de eigenaar. Het is de moeite waard om een paar ponden te investeren.

 

Kraag

U kunt het gebruiken om te dragen adreshanger of geknipt aan haar riem.
Adreshanger aan de halsband te dragen moet los genoeg worden vastgesteld dat in het geval van hitching iets waar de kat kan worden gedownload (op het einde een betere kat in leven, maar zonder adreshanger dan een kat met adreshanger, maar gewurgd).
Omgekeerd, als de kraag om de riem pinning. Alvorens in te gaan voor een wandeling, zorg ervoor dat de kraag is strak genoeg dat de kat niet kon laten om te downloaden. Houd in gedachten dat niet elke kat kan gaan in de kraag. De kraag is niet geschikt voor een kat die graag wandelen door de bomen - als de boom zaczepiłaby springen uit zijn riem zelfs kunnen breken de wervelkolom en sterven. Het is ook geschikt voor katten die net leren lopen en de zeer actieve en die toevallig om te strijden en trek de riem.
Terwijl aan de kraag breedte adreshanger maakt niet zozeer bij het lopen kraag op het met aandacht. Het moet breed zijn, 1,5 2cm. Te smal gewoon lastig, want bij een spanning lijn zal vast komen te zitten in de nek.

 

Kledij

 De meeste katten doen als het begint te koud gewoon ophouden om uit te gaan voor een wandeling te krijgen. Sommigen, echter, wil niet te zitten in het huis en buiten voor hen koud. Uiteindelijk, worden niet alleen de mensen bevriezing.

Dan pas toga. In het najaar een simpele trui of deken. In de winter (als het al wat de kat wil om te wandelen in de sneeuw) het noodzakelijk om waterdichte kombinezonik dat de kat uit de koude en de sneeuw om zich te hechten aan het haar beschermt is.
De overgrote meerderheid van de katten niet graag kleren, zodat de oprichting van de zomer tops, geknepen en jurken is naar mijn mening een heel dom idee. Deze kleren hebben afgezien geen functie van de (dubieuze) verfraaiing huisdier, en hem vaak storen.

 

Bescherming tegen ziekten en plagen

Loopende kat aan de leiband moet ontgewormd zijn zo vaak als uitgaande. Ook niet vergeten over vaccinatie.